Wednesday, November 2, 2016

Η Ελλάς χρειάζεται στρατηγικό βάθος στα ανατολικά της σύνορα


Η Ευρασία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το κέντρο των μελλοντικών πολιτικών εξελίξεων. Για να καταφέρει η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στην Ευρασία θα πρέπει να αναπτύξει μία επεκτατική ιδεολογία η οποία θα καταφέρει να ανταγωνιστεί επιτυχώς, τον ρωσσικό ευρασιανισμό, τον νεοθωμανισμό, τον πανισλαμισμό, τον κινεζικό εθνικισμό, τον ινδουισμό, τον ιρανικό σιιτισμό, τον αμερικανικό φιλελευθερισμό, τον πακιστανικό σουνιτισμό, τον παντουρανισμό, τον ευρω-γερμανικό επεκτατισμό προς ανατολάς.
Έχουμε γράψει πολλάκις ότι ο Ελληνισμός αρκετές φορές αναγκάστηκε να ενεργήσει χωρίς την ύπαρξη κρατικού μηχανισμού. Και απέδειξε ότι μπορεί να τα καταφέρει. Έτσι και σήμερα, δεν περιμένουμε τίποτε από τον κρατικό μηχανισμό. Στο εξωτερικό εκατοντάδες κινήματα οργανώνονται με την μορφή του δικτύου και μέσω διαδικτύου, και επιτυγχάνουν αξιοσημείωτα αποτελέσματα. Οι μη-κρατικοί δρώντες σε διεθνές επίπεδο ξεπερνούν σε δυναμικότητα τους κρατικούς δρώντες.
Για να επηρεάσουμε τα γεγονότα και την ιστορία της Ευρασίας πρέπει από τώρα να ξεκινήσουμε μία μακρά διαδικασία συλλογής πληροφοριών.
Τί είδους πληροφορίες χρειαζόμαστε για την κατάκτηση της Ευρασίας; Δομή πολιτικής ισχύος(power structure) κάθε κράτους, ιστορία της περιοχής, εθνολογική σύσταση, νοητικές κατασκευές (thought patterns), οικονομική δύναμη κάθε κράτους, κατανομή πλούτου ανάμεσα στα πληθυσμιακά στρώματα, κόμματα και πολιτικές ιδεολογίες, οντολογία και μεταφυσική(ποιές θρησκευτικές αντιλήψεις επικρατούν), δημογραφική ευρωστία των λαών της περιοχής, φιλοσοφικές αντιλήψεις, ήθη και έθιμα, γεωγραφία, κλιματικές συνθήκες, πρώτες ύλες, κατασκευαστικές δυνατότητες κάθε λαού, σχέσεις μεταξύ κρατών, μειονότητες μέσα στα κράτη, διεκδικήσεις εδαφών από κράτος εις βάρος άλλου κράτους, συμπεριφορά των ελίτ και σημαντικές προσωπικότητες, εκπαίδευση και μόρφωση του λαού, θεματογραφία στα μέσα μαζικής ενημερώσεως της Ευρασίας, ένοπλες δυνάμεις δυνατότητες-αριθμός-ποιότητα, χαρακτήρας κάθε λαού και αξιακός κώδικας, σύμμαχοι και εχθροί κάθε κράτους, γλώσσα και λογοτεχνία, πρότυπα-ήρωες, ιδρυτικοί μύθοι (founding myths), κοινωνική οργάνωση, συμπεριφορά φοιτητών, εργατών, αγροτών, και διανοουμένων, πραγματική καταγωγή κάθε λαού βάσει ανθρωπολογικών στοιχείων, συλλογικές ταυτότητες μέσα σε κάθε ευρασιατική χώρα, ευκολία ή δυσκολία αφομοιώσεως σε ξένους λαούς, πώς συμπεριφέρεται η ομογένεια-διασπορά κάθε ευρασιατικού λαού, είναι το κράτος πολυεθνικό ή πολυπολιτισμικό;
Αυτές οι πληροφορίες θα μας δώσουν ένα πρώτο ψυχογράφημα και ιδεογράφημα της χώρας-στόχου. Μας ενδιαφέρει να ενημερώνουμε συνεχώς αυτή την βάση δεδομένων και να την εμπλουτίζουμε με νέα στοιχεία. Η συλλογή στοιχείων για μία χώρα-στόχο μπορεί να κρατήσει 30 χρόνια, μέχρι να αρχίσουμε την επίθεσή μας.
Η Ελληνική επέκταση προς Ανατολάς θα γίνει με σταδιακή (λαθρο)μετανάστευση και εγκατάσταση Ελληνικών πληθυσμών, οι οποίοι θα πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι από την νηπιακή ηλικία στον φυλετικό και πολιτισμικό διαχωρισμό. Η ανθεκτικότης στις αφομοιωτικές δυνάμεις των πολυπληθέστερων λαών αποτελεί την βάση της Ελληνικής Συνέχειας στην Ευρασία.
Το δεύτερο στάδιο της επεκτάσεως θα είναι η διαχείριση της ιστορικής μνήμης και της κουλτούρας των ευρασιατικών λαών από Έλληνες διανοουμένους, ώστε να αλλοιωθούν ανεπιστρεπτί οι αντιλήψεις και τα συστήματα αναφοράς των ευρασιατικών λαών, και να καταστούν δεκτικοί στην εγκατάσταση Ελληνικών πληθυσμών.
Το τρίτο στάδιο περιλαμβάνει τον δημογραφικό, πολιτικό, επιστημονικό, οικονομικό, και πολιτισμικό ανταγωνισμό μεταξύ Ελλήνων και μη-Ελλήνων. Ο βαθμιαίος δημογραφικός μαρασμός των μη-Ελλήνων στην Ανατολή, θα δώσει μία στρατηγική ανάσα εθνικής ασφαλείας στα μεσογειακά κέντρα του Ελληνισμού.
Φυσικά μία τέτοια ειρηνική εκστρατεία προς Ανατολάς, που θα διαρκέσει αιώνες, απαιτεί μόνιμο δημογραφικό πλεόνασμα εκ μέρους μας. Απαιτεί δομική αλλαγή της αντιλήψεως του μέσου Έλληνος για τον θεσμό της οικογενείας, ο οποίος θα πρέπει να μετασχηματιστεί σε ένα είδος εργοστασίου μαζικής παραγωγής Ελληνικού πληθυσμού.
Οι μακροχρόνιες εκστρατείες με ορίζοντα αιώνων, ξεκινούν πρώτα από το μυαλό και την ψυχή. Και μόνον όταν ωριμάσει η ιδέα μέσα στο σώμα, τότε μετατρέπεται σε υλική δύναμη.  

No comments:

Post a Comment