Wednesday, January 18, 2017

Η θέση της ΙΕΡΑΚΣ για τις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων


Υπάρχουν πολλές αιτίες για την ανθελληνική συμπεριφορά των κρατικών αξιωματούχων. Η έλλειψη Ελληνικής Παιδείας αποτελεί τον κύριο λόγο.
Όμως υπάρχουν και άλλες σοβαρές αιτίες. Ο τρόπος με τον οποίο αμοίβονται οι δημόσιοι υπάλληλοι(σταθερός μηνιαίος μισθός μέσω φορολογίας), τους οδηγεί σε συλλογική απαθή συμπεριφορά μπροστά στο δράμα του Ελληνικού Λαού.
Η θέση της ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. είναι ότι η αμοιβή των κρατικών αξιωματούχων πρέπει να ενσωματώνει στοιχεία επιβραβεύσεως ή τιμωρίας.
Σε μία ιδιωτική εταιρεία ο υπάλληλος πληρώνεται εφ' όσον η εταιρεία πωλήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της. Αλλιώς κλείνει η εταιρεία ή απολύονται οι ανίκανοι υπάλληλοι
Στον κρατικό τομέα όμως, οι υπάλληλοι πληρώνονται ασχέτως αποτελέσματος.
Για να αλλάξει η συμπεριφορά των κρατικών υπαλλήλων η πρότασή μας έχει ως εξής:
Αν δεν πωληθούν πχ τα ροδάκινα των αγροτών μας στο εξωτερικό, επειδή το κράτος αδιαφορεί για τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, τότε δεν θα πληρωθούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Γεωργίας.
Αν δεν αυξηθεί το μερίδιο των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών στην ελληνική αγορά, και αν συγχρόνως δεν μειωθούν οι εισαγωγές φαρμάκων από ξένες εταιρείες την στιγμή που μπορούμε να τα παρασκευάσουμε στην Ελλάδα, δεν θα πληρωθούν τον μισθό τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας.
Αν δεν μειωθεί η βαριά εγκληματικότητα (ληστείες, φόνοι, βιασμοί), δεν θα πληρωθούν τον μισθό τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.
Αν δεν μειωθεί η ανεργία των Ελλήνων πολιτών και αν δεν απελαθούν τα εκατομμύρια των λαθροεποίκων, δεν θα πληρωθούν τον μισθό τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας.
Αν δεν μειωθούν οι θάνατοι και οι ακρωτηριασμοί των Ελλήνων από τα τροχαία δυστυχήματα, δεν θα πληρωθούν τον μισθό τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Συγκοινωνιών.
Αν δεν μάθουν να ομιλούν και να γράφουν σωστά την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα τα ελληνόπουλα, δεν θα πληρωθούν τον μισθό τους οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας.
Αν δεν επιστρέψουν από το εξωτερικό οι Έλληνες που έφυγαν ως μετανάστες, θα απολυθούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Αν δεν αναγεννηθεί η Ελληνική βιομηχανία, θα απολυθούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Αναπτύξεως, χωρίς καμμία αποζημίωση.
Και ούτω καθεξής.
Αντιθέτως, αν αυξάνεται η αγροτική μας παραγωγή, αν μαθαίνουν τα ελληνόπουλα την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, αν μειώνονται τα τροχαία δυστυχήματα, αν επιστρέφουν οι Έλληνες μετανάστες από το εξωτερικό, αν μειώνεται η εγκληματικότητα κ.ο.κ., τότε προφανώς οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λαμβάνουν τον μισθό τους συν επιπλέον χρήματα (bonus). Όπως θα γινόταν σε μία επιτυχημένη ιδιωτική εταιρεία.
Φυσικά την μεγαλύτερη ευθύνη για το θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής, φέρουν οι πολιτικοί και η εκτελεστική εξουσία.
Αλλά όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι πρέπει να συνηθίσουν στην ύπαρξη ενός μηχανισμού επιβραβεύσεως ή τιμωρίας, ο οποίος θα αμοίβει ή θα τιμωρεί αναλόγως της αποδόσεως εκάστου και αναλόγως του συλλογικού αποτελέσματος.
Για να αλλάξουν συμπεριφορά οι κρατικοί αξιωματούχοι πρέπει η μηνιαία αμοιβή τους να εξαρτάται από την βελτίωση των κοινωνικών δεικτών, και όχι από την ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων μέσω της φορολογίας.
Η φορολογία πρέπει να ανακηρυχθεί ως ειδεχθές έγκλημα και να τιμωρείται ανηλεώς. Το κράτος μπορεί να έχει έσοδα από πολλές πηγές.
Μία εξ αυτών θα μπορούσε να είναι η συμμετοχή σε ιδιωτικές εταιρείες μέσω αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε οι κρατικοί αξιωματούχοι να έχουν ατομικό συμφέρον να μην κλείσουν οι Ελληνικές εταιρείες. Ενώ τώρα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να διαλύσουν τον παραγωγικό ιστό της Χώρας επειδή η αμοιβή τους εξαρτάται από την φορολογία, και όχι από το αν θα κλείσουν οι Ελληνικές εταιρείες.
Αν όμως είχε κατοχυρωθεί συνταγματικώς η σύνδεση της αμοιβής των βουλευτών με την ανάπτυξη της παραγωγικής βάσεως της Ελλάδος, θα ήξεραν ότι αν κλείσει η ιστορική εταιρεία Πίτσος που κατασκεύαζε ηλεκτρικά είδη, τότε αυτοί δεν θα πληρωθούν τον μηνιαίο μισθό τους.
Το κράτος θα έχει έσοδα από την σύνδεσή του με την οικονομική ανάπτυξη της Χώρας. Για παράδειγμα, υπήρχε κάποτε η εταιρεία Zita Hellas, που κατασκεύαζε αθλητικά υποδήματα.
Μία Ελληνική Πολιτεία πρέπει να θέσει ως στόχο της να ανταγωνιστούμε ξένες εταιρείες όπως η Nike, η Asics Tiger, η Puma, η Adidas, κ.α. Ενισχύοντας μία εταιρεία όπως η Zita Hellas, δια της αυξήσεως του μετοχικού της κεφαλαίου, δια της προβολής και προτιμήσεως των ελληνικών αθλητικών υποδημάτων, δια του εφοδιασμού της εταιρείας με στελέχη υψηλής εξιδεικεύσεως, η Ελληνική Πολιτεία μία ημέρα θα λάβει μερίδιο από κέρδη της εταιρείας, όπως ένας μέτοχος της εταιρείας.
Στους Έλληνες πολιτικούς και δημοσίους υπαλλήλους πρέπει να απαγορευθεί η σύνδεση μισθού και φορολογίας. Θα πρέπει άπαντες να πληρώνωνται εάν και εφ' όσον οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες βελτιώνονται.
Είναι αδιανόητο να πληρώνεται ένας βουλευτής μηνιαίο μισθό την στιγμή που επί δεκαετίες υπάρχει τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητος στην Πατρίδα μας.
Η πρόταση της ΙΕΡ.Α.Κ.Σ. συνδέει την αμοιβή των κρατικών αξιωματούχων με απτά αποτελέσματα.
Φυσικά δεν είμαστε αφελείς να πιστεύουμε ότι το υπάρχον σαθρό, μισελληνικό, ρωμέικο, κατοχικό καθεστώς θα δεχθεί κάτι τέτοιο.
Η πολιτική μας θέση αποσκοπεί στο να γαλουχηθεί μία νέα γενιά Ελλήνων αξιωματούχων που θα συνδέουν την αμοιβή τους με τις θετικές ή αρνητικές επιπτώσεις που θα δημιουργούν στην κοινωνία οι αποφάσεις των.
Πρέπει πρώτα να ανατρέψουμε την καθεστηκυία τάξη για να θεσπίσουμε τέτοιες εθνωφελείς προτάσεις.

2 comments:

  1. Συμφωνω, ομως τους παροντες δημοσιους κοπριτες πρεπει να τους κραμασουν. Οι νεοι που θα ανσλαβουν ναλειτουργουν στο εξης οπως το ειπες.

    ReplyDelete
  2. Ενδιαφέρουσες θέσεις, αλλά...............

    ReplyDelete