Monday, January 23, 2017

Ο κλάδος της βιοπολιτικής πρέπει να αποτελεί εργαλείο ασκήσεως μακροπροθέσμου δημογραφικής πολιτικής



Η Κίνα είναι μία από τις λίγες ανεπτυγμένες χώρες που διαθέτουν δημογραφική πολιτική και οι αξιωματούχοι της την σχεδιάζουν με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Παρά το ότι αριθμούν 1.3 δισεκατομμύρια, οι Κινέζοι ανατρέπουν την πολιτική του ενός παιδιού ανά οικογένεια, και επιτρέπουν τα δύο παιδιά.

Πριν από χρόνια, αρκετοί Αμερικανοί δημοσιολόγοι κρίνοντες εξ ιδίων τα αλλότρια, έλεγαν ότι ο Κινεζικός πληθυσμός είναι γηρασμένος και σύντομα η γήρανση θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική και αμυντική ικανότητα της Κίνας.

Νά όμως που το ΚΚ της Κίνας αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την στρατηγική του ευελιξία. Αναβαθμίζει όλες τις κρατικές υπηρεσίες, από την υγειονομική περίθαλψη μέχρι την κοινωνική ασφάλιση και την φορολογία, προκειμένου να δημιουργήσει κίνητρα για την μητρότητα.

Έχει σημασία να τονίσουμε ότι η Χώρα μας στην δεκαετία του 1980 κατάπιε το παραμύθι του "οικογενειακού προγραμματισμού". Ένα ξενόφερτο αφήγημα που αποσκοπούσε στο να συγκρατήσει ή και μειώσει τον πληθυσμό της Γης προκειμένου να υπάρχει ισορροπία μεταξύ δημογραφίας και περιβαλλοντικών πόρων.

Αποτέλεσμα: Όλος ο Δυτικός κόσμος υποφέρει από υπογεννητικότητα. Αντιθέτως η πλειοψηφία του Τρίτου κόσμου, αντιμετωπίζει πληθυσμιακή έκρηξη.

Αρχικώς η δημογραφική πολιτική του ΟΗΕ και του Δυτικού κόσμου αποσκοπούσε στο να συγκρατηθεί παγκοσμίως η αύξηση του πληθυσμού. Το αποτέλεσμα ήταν μία εθελοντική γενοκτονία του Δυτικού κόσμου.

Περιττό να πούμε ότι ένας βασικός λόγος που στην Ελλάδα η οικονομική ανάκαμψη θα αντιμετωπίσει τεράστια εμπόδια, είναι η γήρανση του Ελληνικού πληθυσμού.

Οφείλουμε να καταστρώσουμε λεπτομερή στρατηγικά σχέδια δημογραφικής πολιτικής για την αριθμητική αύξηση του Ελληνικού πληθυσμού με γεωμετρική πρόοδο.

Ο κλάδος της βιοπολιτικής πρέπει να αποτελεί βασικό εργαλείο στην φαρέτρα οιουδήποτε πολιτικού έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται Έλλην πολιτικός.

No comments:

Post a Comment