Sunday, December 17, 2017

Η Βρετανία σκοπεύει να καταργήσει τις διαφημίσεις που εμπεριέχουν εικόνες παραδοσιακών οικογενειών


Με πρόσχημα την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, η βρετανική αρχή που καθορίζει τα κριτήρια για τις διαφημίσεις(Advertising Standards Authority), σκοπεύει να απαγορεύσει εικόνες παραδοσιακών οικογενειών. 

Στόχος τους είναι να εθιστεί το κοινό σε εικόνες με ομοφυλόφιλα και διεμφυλικά ζευγάρια. Χρησιμοποιούν μία ψευτοπροοδευτική φρασεολογία, «κατάργηση παρωχημένων στερεοτύπων», εννοώντας ότι η παραδοσιακή οικογένεια αποτελούμενη από πατέρα και μητέρα, είναι μία κοινωνική κατασκευή, και τάχα χρειάζεται αναδόμηση και εκσυγχρονισμό. 

Πρόκειται για ανοικτή κήρυξη κοινωνικού πολέμουΟι διεστραμμένες απόψεις αρρωστημένων εγκεφάλων δεν επιτρέπεται να καταστούν κυρίαρχη πολιτική στην Ελλάδα.
Όταν αλλάξει το καθεστώς στην Ελλάδα, οι διαφημίσεις θα αναπαράγουν εικόνες με την παραδοσιακή οικογένεια(πατέρας και μητέρα).
Θα υμνούν την Ελληνική Συνέχεια και εθνοφυλετική ενδογαμία (ζευγάρια Ελλήνων με Ελληνίδες).
Θα αναπαράγουν την θρησκευτικο-πολιτισμική συνέχεια(αισθητική Αρχαίων Ελλήνων και Αρχαίο Έθος).
Και θα προβάλλουν πρότυπα πολυτέκνων οικογενειών (5 παιδιά και άνω).
Αλλιώς θα τίθεται εκτός νόμου και θα συλλαμβάνεται το ΔΣ της διαφημιστικής εταιρείας.
Θα απαγορεύωνται αυστηρώς διαφημίσεις ομοφυλόφιλων LGBT ζευγαριών, διαφημίσεις με εικόνες μεικτών ζευγαριών που αποσκοπούν στην δημιουργία μιγάδων, διαφημίσεις μονοθεϊστικών αντιλήψεων, και οι διαφημίσεις ζευγαριών με ένα παιδί.
Οι Ελληνικές διαφημιστικές εταιρείες θα υποτάσσουν το έργο τους στο Ελληνικό αξιακό σύστημα. Τα κριτήρια θα ισχύουν για τις διαφημίσεις μόνον προς το Ελληνικό κοινό. Όποια διαφημιστική εταιρεία δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, δεν θα δεσμεύεται από αυτά τα κριτήρια. Όμως όσες ξένες εταιρείες προβάλλουν διαφημίσεις στο εσωτερικό της Ελλάδος, θα υποχρεωούνται να αναπαράγουν τις Ελληνικές κοινωνικές αξίες, και όχι τις δικές τους. 
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4705568/Sexist-adverts-banned-industry-watchdog.html

No comments:

Post a Comment