Μάθε την διαφορά μεταξύ Έλληνος και ρωμιού.
Το μυαλό του ρωμιού έχει πάθει Vardarska.
Ο ρωμιός είναι αγεωγράφητος, ανιστόρητος, ανελλήνιστος, αλλά έχει άποψη για την Μακεδονία.
Γνωρίζει καλώς ότι η Μακεδονία=Βόρειος Ελλάδα...Ουδέν σχόλιον.
Να γνωστοποιήσουμε στους γελοίους "πατριώτες" ότι μετά το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου, στο Σκοπιανό κρατίδιο διεξάγεται ένας μόνιμος πόλεμος ταυτοτήτων. Οι επικεφαλής των Σκοπιανών Μακεδόνων προσπαθούν να διαφοροποιηθούν και από τους Σέρβους, και από τους Βουλγάρους, και από τους Έλληνες.
Αυτός ο ιδιότυπος Μακεδονικός εθνικισμός έχει οδηγήσει στο σημείο οι κρατικές Αρχές να προσπαθούν να εκμακεδονίσουν ακόμη και σλαβικούς αλλά και μη-σλαβικούς πληθυσμούς.
Γι' αυτόν τον πόλεμο ταυτοτήτων οι ρωμιοί δεν γνωρίζουν τίποτε, ούτε θέλουν να μάθουν.
Είναι απίστευτο και όμως αληθινό: ο ιδιότυπος Μακεδονικός εθνικισμός που έχουν αναπτύξει τα Σκόπια αυτοδιαφοροποιείται από Σλάβους και Έλληνες, και συγχρόνως εκμακεδονίζει ακόμη και Σλάβους!
Αντί να εκστομίζουν ανοησίες οι ρωμιοί, καλά θα κάνουν να ανοίγουν βιβλία πριν ανοίξουν το στόμα τους, ή πριν αγγίξουν το πληκτρολόγιο.
Για όσους αναγνώστες της ιστοσελίδος αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες και όχι ως ρωμιοί, προτείνουμε ένα καλό 3τομο έργο για αρχή:
Entangled Histories of the Balkans, Volume I, ΙΙ, ΙΙΙ:
http://gen.lib.rus.ec/search.php?req=entangled+balkan+histories&lg_topic=libgen&open=0&view=simple&res=25&phrase=0&column=def
Xρήσιμα εργαλεία και τομείς επιστημών για να αναλύσουμε το Μακεδονικό ζήτημα.
-Ιστορία Βαλκανίων,
-Εθνογένεση,
-Υβριδικές, ανταγωνιστικές, συγκρουόμενες, αμφισβητούμενες συλλογικές ταυτότητες,
-Ομοσπονδοποίηση-απόσχιση-αφομοίωση εθνοτήτων και εδαφών,
-Δημογραφική μηχανική,
-Βιολογική ανθρωπολογία
Ξεκινώντας με την στατική ανάλυση, εμπεδώνουμε πώς κατασκευάζονται/κατασκευάστηκαν οι συλλογικές ταυτότητες στα Βαλκάνια.
Υπάρχουν διαφορετικές σχολές εθνογενέσεως που δίδουν διαφορετικές απαντήσεις στο πώς δημιουργείται μία εθνότητα.
Ύστερα περνάμε στην δυναμική ανάλυση. Κατανοούμε ότι οι συλλογικές ταυτότητες δεν παραμένουν σταθερές. Παρατηρούμε την εξέλιξή τους στην πορεία του χρόνου. Συγκρούονται, αναμειγνύονται, αμφισβητούνται, λησμονούνται, αλλοιώνονται.
Τέλος με τα εργαλεία της βιολογικής ανθρωπολογίας και της δημογραφικής μηχανικής, καταρτίζουμε σχέδια για το πώς θα λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα που μάς απασχολεί.
Η αναλυτική χαρτογράφηση πληθυσμών και η πιθανή μετακίνησή τους, ο ενδεχόμενος αποκλεισμός ή η ενδεχόμενη αφομοίωσή τους, είναι τα κύρια ερωτήματα που καλείται να απαντήσει μία Ελληνική βαλκανική πολιτική.
No comments:
Post a Comment